Veel mensen zijn nu aan huis gebonden, waarbij ook bezoekjes en contacten stilvallen.
We kunnen ons voorstellen dat u juist nu best behoefte heeft aan even een gesprek of luisterend oor.
Ook bezoeken vanuit de kerk zijn momenteel helaas niet mogelijk,
maar telefonisch kunnen en willen we er wel graag voor u zijn. Bel daarom gerust:

- Anke Schaafsma (kerkelijk werker) 06-22715261
- Jelbert Versteeg (predikant) 0578-623375

Als u in deze omstandigheden praktisch in de knel komt en eigenlijk hulp nodig heeft,
bijvoorbeeld voor de noodzakelijke boodschappen, dan wil de diakonie zich voor u inspannen.
Schroom niet om dan te bellen met

- Janneke Rikken (diaken) 06-10963042

Kerstmis online: vrijdag 25 december 10.00 uur – met ds. Jelbert Versteeg

Kerst is een feest van nabijheid en samenzijn. En dan moeten we nu juist op afstand blijven... Maar misschien kunnen we er tóch iets gemeenschappelijks van maken? Door er echt samen een Kerstfeest ‘van iedereen’ van te maken! Hoe?
Stuur iets in wat voor (jo)u iets van de Kerstboodschap uitdrukt! Bijvoorbeeld een gedicht dat je raakt, of een bepaalde foto, een lied? Misschien een mooi verhaaltje, een warme herinnering of je eigen creatieve kerstgroet? Vertel er iets over in een kort filmpje of geschreven tekst, en dan hopen we zoveel mogelijk van elkaars kerstboodschappen een plekje te geven in deze dienst.
Als we zó toch van elkaar zien en horen, dan voelt het toch als Kerst samen!
Dus: doe je ook mee? Een bijdrage insturen kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
of bel Jelbert Versteeg 0578-623375.
En dan allemaal samen kijken natuurlijk, 25 december om 10.00 uur!


Naar aanleiding van de nieuwste Corona maatregelen en het advies van de Protestantse Kerk is besloten, uit het oogpunt van veiligheid, de Zondagse Erediensten en de verdere activiteiten voor de maanden oktober en november af te gelasten.
In plaats daarvan zullen van de Erediensten weer digitale uitzendingen worden verzorgd met een minimum aan medewerkers/vrijwilligers.

Hierop zijn twee uitzonderingen, teweten twee geplande trouwerijen, die met een maximum van 30 bezoekers op basis van de 1,5 m maatregelen doorgang mogen vinden.
Er zal geen catering plaatsvinden, maar de trouwdiensten worden wel live uitgezonden via Kerkdienst Gemist voor diegenen die de dienst niet bij kunnen wonen.

Eind november wordt het geheel geëvalueerd en dan besloten, op basis van de dan bekende maatregelen, hoe verder te gaan in december.

Basis voor het besluit zijn de volgende overwegingen:
Eenmaal in de kerk is het beslist veilig, maar je veroorzaakt wel bewegingen en dat wordt door het Rijk en het RIVM afgeraden: wat thuis kan, thuis doen.
En de wetenschap dat iemand besmet kan zijn zonder het (nog) te weten en het virus dus kan verspreiden, heeft in deze zwaar meegewogen.

Helaas, het is niet anders.
Het hart zegt dat we diensten moeten blijven houden in de kerk, maar het verstand besluit anders.....

  • Besloten is tevens dat de bloemengroet weer vervangen gaat worden door het sturen van een kaart, zoals ook in de vorige periode werd gedaan.
  • Dit jaar geen kerstkraam, geen kerststukken van de ZWO.

Wilt u de kerkdiensten kijken? Klik hier

De Wensboom Epe is een initiatief van de diaconieën van de hervormde kerken in Epe. De drie hervormde kerken zijn: de Grote Kerk, de Goede Herderkerk en de Sionskerk.
U kunt de wensboom vinden onder www.wensboomepe.nl

De Wensboom Epe is enkele jaren geleden opgericht. Deze wensboom stond de afgelopen jaren in fysieke vorm in de Grote Kerk van Epe. Voorafgaand aan de kerstdagen kon iedereen die dat wilde een (anoniem) kaartje invullen met daarop een wens voor iemand uit zijn of haar persoonlijke omgeving of eventueel voor zichzelf. Had iemand het moeilijk? Had iemand iets nodig? Of was er een heel andere wens? Dan kon men daarover een anoniem kaartje invullen.
Die wens kwam vervolgens bij de diaconie terecht. Daar werd bekeken of er iets met die wens gedaan kon worden. Vaak ging het over iemand die wel een financiële opsteker zou kunnen gebruiken.
De diaconieën hebben dit jaar bedacht dat er gedurende het hele jaar wel een soort van digitale wensboom toegankelijk zou mogen zijn. Dit omdat we niet alleen maar tijdens kerst aan onze medemensen zouden moeten denken, maar juist het hele jaar door. Nu de activiteiten rondom kerst door de coronapandemie niet door kunnen gaan, is de wensboomgedachte op deze manier digitaal vormgegeven.