Meditatie Januari 2019

Meditatie Januari 2019

Goed voornemen voor een nieuw jaar leven: vruchten           (bij Lucas 3: 7-14)  Zo richting halverwege januari zijn de eerste goede voornemens voor lees meer:

Actie Kerbalans 2019

Actie Kerbalans 2019

Actie Kerkbalans voor de Grote Kerk in Epe van startVrijwilligers van de Grote Kerk in Epe zijn weer op pad voor de jaarlijkse actie Kerkbalans. De opbrengst van de Actie Kerkbalans is hard nodig om de lees meer:

ZWO-project 2018-2019

ZWO-project 2018-2019

Hulp aan straatkinderen in Medellin ColombiaDuizenden kinderen in de Colombiaanse stad Medellín leven in krottenwijken. Stichting Straatkinderen Medellín organiseert allerlei activiteiten om te voorkomen lees meer:

 • Meditatie Januari 2019

  Meditatie Januari 2019

  Goed voornemen voor een nieuw jaar leven: vruchten...

 • Actie Kerbalans 2019

  Actie Kerbalans 2019

  Actie Kerkbalans voor de Grote Kerk in Epe van startVrijwilligers van de Grote Kerk in Epe zijn...

 • ZWO-project 2018-2019

  ZWO-project 2018-2019

  Hulp aan straatkinderen in Medellin ColombiaDuizenden kinderen in de Colombiaanse stad Medellín...

Hulp aan straatkinderen in Medellin ColombiaDuizenden kinderen in de Colombiaanse stad Medellín leven in krottenwijken. Stichting Straatkinderen Medellín organiseert allerlei activiteiten om te voorkomen dat deze kinderen op straat of in de criminaliteit belanden.

Armoede, geweld, verslavingen en drugsoverlast tekenen dagelijks het leven van de straatkinderen in Medellín. Veel kinderen leven op straat, hebben een drugsverleden of dreigen in de criminaliteit te belanden. Armoede, geweld, verslavingen en drugsoverlast tekenen dagelijks het leven van de straatkinderen in Medellín.

Dankzij Stichting Straatkinderen Medellín, partner van Kerk in Actie, vinden er allerlei activiteiten plaats om te voorkomen dat de kinderen op straat of in de criminaliteit belanden. Uitgangspunt van de stichting is dat de kinderen veel kunnen leren via activiteiten die ze graag doen. Daarom is er een voetbalschool, La Naranja Mecánica. Wekelijks volgen meer dan 200 kinderen daar trainingen.


Een deel van de kinderen speelt mee in competitiewedstrijden.
Andere activiteiten van de stichting zijn de muziekgroep Sararé, het handwerkproject Artesano de mi cuerpo (kunst is gezond voor het lichaam) en de straatkinderenkrant Entendámonos (Begrijp ons!).Doordat de kinderen met plezier meedoen aan de activiteiten, ontwikkelen ze zich spelenderwijs. De kinderen kunnen alleen meedoen als ze ook lessen volgen op school en als ze laten zien dat ze zich thuis en tijdens de activiteiten goed gedragen. Wekelijks doen ruim vierhonderd kinderen mee aan de activiteiten.

Hun zelfvertrouwen groeit en ze krijgen meer vertrouwen in de mensen om hen heen. Ook leren ze beter te communiceren, conflicten op te lossen en regels te accepteren. Meedoen aan sport en spel is bovendien een goede uitlaatklep voor frustraties waar ze al jong mee rondlopen. Jongeren die een opleiding volgen, krijgen bovendien begeleiding. Doordat zij een vak leren, wordt de stap naar de maatschappij kleiner en kunnen ze op zoek naar een betaalde baan.
Jaarlijks wordt er rond de kerk de Pleinmarkt gehouden.   

Het hele jaar door verzamelt de Pleinmarkt Commissie allerhande goederen, die op de Pleinmarktdag verkocht worden. 
De Stichting Pleinmarkt Commissie stelt vast voor welk doel de opbrengst bestemd zal worden. Vaak wordt de opbrengst ingezet voor financiële ondersteuning van werkzaamheden aan de Grote Kerk.

OPROEP:
Op iedere laatste zaterdag van de maand kunt u uw spullen kwijt.
Tussen 9.00 en 11.00 uur kunt u alles wat nog bruikbaar is brengen bij Villa Vijvervreugd in Epe (Beekstraat 1).
De spullen graag schoon aanleveren. Grote meubelen of witgoed en computers zijn niet welkom.

Ook mag u voor de ZWO gereedschap brengen. (zie Acties ZWO-project)

Mocht u geen vervoer hebben,dan kunt u op de inzameldag bellen tussen 9.00 en 10.30 uur.
Telefoon: 06 - 12434179

DATA 2019

23 februari inzamelen

30 maart inzamelen

20 april inzamelen

31 augustus inzamelen

28 september inzamelen

26 oktober inzamelen

25 mei van 9:00 tot 16:00 uur PLEINMARKT!!!!!!!
Pleinmarkt

U heeft het vast al gehoord: de gemeente van de Grote Kerk Epe heeft een nieuwe predikant gevonden! En die nieuwe dominee, dat ben ik dus: ds. Jelbert Versteeg.
Grote kans dat u best nieuwsgierig bent wie deze Jelbert Versteeg dan is die naar Epe komt - en daarom wil ik me, voordat we in de loop van januari in Epe arriveren, graag al even ‘op papier’ voorstellen. Dan heeft u alvast een indruk.
 
Ik ben 39 jaar oud en woon nu nog met mijn vrouw Eva (38), dochter Willemien (11) en zoon Anne (9) in Zuid-Beijerland. Dat is een dorp van zo’n 3500 inwoners in de Hoeksche Waard, onder Rotterdam. Hier ben ik in februari 2007 na mijn theologiestudie in Kampen begonnen als dominee van de Protestantse Gemeente Zuid-Beijerland. Daar zijn we straks dus vrijwel op de kop af tien jaar geweest. Tien jaar waarin we heel wat hebben beleefd, het nodige is veranderd, de kinderen een stuk groter zijn geworden en ik ook veel heb geleerd.

Met het oog op de toekomst en mede gezien de leeftijd van de kinderen, was het best een mooi moment waarop Epe nu op ons pad kwam. Maar de doorslag gaf dat, naarmate het contact met de beroepingscommissie vorderde, van beide kanten steeds meer het vertrouwen groeide dat we bij elkaar passen. Ik zie in de Grote Kerk een open en ruimdenkende kerk die - letterlijk en figuurlijk - midden in de samenleving wil staan. Daarachter schuilt een opvatting van het evangelie die ik herken. En het sluit dan ook aan bij hoe ik zelf dominee wil zijn, want ik vind het leuk en belangrijk om ook contact te hebben met mensen aan de rand van of buiten de kerk.
Dat laatste was bijvoorbeeld één van de redenen dat ik de laatste jaren weer ben gaan voetballen, bij de plaatselijke 4e klasser ZBVH. Zo kent men mij in deze contreien wel als ‘de voetballende dominee’! Maar gezien mijn voor voetbal inmiddels toch gevorderde leeftijd, weet ik nog niet of ik mijn voetbalcarrière ook in Epe nog een vervolg kan geven... Dat zullen we nog wel zien. Eerst maar eens ‘landen’ in Epe. Daar kijken we naar uit, en we hopen snel onze plek te vinden in het dorp en binnen de gemeente van de Grote Kerk. Na deze eerste schriftelijke indruk zullen we dan ook in levenden lijve kunnen kennismaken. Tot dan!

Een hartelijke groet, ds. Jelbert Versteeg

Iedere laatste woensdag van de maand tussen 14.00 en 18.00 uur kunt u uw oud-papier inleveren. 

Er is een verzamelpunt bij tankstation Dalhuisen BP aan de Paasvuurweg 9/16 in Epe (naast de wasplaats).
Ingang via Paasvuurweg of Lange Veenteweg.

Er is hulp aanwezig.

S.v.p. het papier goed verpakken. Alleen papier, geen plastic of kistjes e.d.

De opbrengst is bestemd voor kerkrentmeesterlijk beheer. 

Data van 2019:

30 januari 31 juli
27 februari 28 augustus
27 maart 25 september
24 april 30 oktober
22 mei 27 november
26 juni 18 december
Altijd op woensdagmiddag, tijd van 14.00 tot 18.00 uur.

De gezamenlijke ZWO commissies hebben ten behoeve van het ZWO project de volgende acties gepland of al in gang gezet. .

- september: fruit plukken
- september: oliebollenverkoop tijdens de culturele markt bij de Grote Kerk
- oktober: mini bazaar bij de Grote Kerk
- november: speculaas en appeltaart actie
- december: kerstkraam bij de Grote Kerk tijdens inloopconcerten rondom Kerst
- april: gereedschapsmarkt bij de Goede Herderkerk
- mei: plantenmarkt bij de Regenboogkerk Grote Kerk

Daarnaast wordt er vijf keer per jaar in de kerken gecollecteerd voor de ZWO.