Vakantieweek Nieuw Hydepark 2017

Vakantieweek Nieuw Hydepark 2017

Aanmelden kan nog tot 1 juli !!                                               lees meer:

Beter zingen uit het Nieuwe Liedboek

Beter zingen uit het Nieuwe Liedboek

Donderdag 24 augustus: aanvang 19.30 uurStaat Herman Koopmans weer klaar in de Grote Kerk van Epe om onbekende liederen uit het nieuwe Liedboek aan te leren. Ane Mulder begeleidt het zingen op het Meere-orgel. lees meer:

Verzamelen oud papier

Verzamelen oud papier

Iedere laatste woensdag van de maand tussen 14.00 en 18.00 uur kunt u uw oud-papier inleveren.  Er is een verzamelpunt bij tankstation Dalhuisen BP aan de Paasvuurweg 9/16 in Epe (naast de wasplaats).Ingang lees meer:

 • Vakantieweek Nieuw Hydepark 2017

  Vakantieweek Nieuw Hydepark 2017

  Aanmelden kan nog tot 1 juli !!                                              

 • Beter zingen uit het Nieuwe Liedboek

  Beter zingen uit het Nieuwe Liedboek

  Donderdag 24 augustus: aanvang 19.30 uurStaat Herman Koopmans weer klaar in de Grote Kerk van Epe om onbekende liederen uit het nieuwe Liedboek aan te leren. Ane Mulder begeleidt het zingen op het...

 • Verzamelen oud papier

  Verzamelen oud papier

  Iedere laatste woensdag van de maand tussen 14.00 en 18.00 uur kunt u uw oud-papier inleveren.  Er is een verzamelpunt bij tankstation Dalhuisen BP aan de Paasvuurweg 9/16 in Epe (naast de...

Iedere laatste woensdag van de maand tussen 14.00 en 18.00 uur kunt u uw oud-papier inleveren. 

Er is een verzamelpunt bij tankstation Dalhuisen BP aan de Paasvuurweg 9/16 in Epe (naast de wasplaats).
Ingang via Paasvuurweg of Lange Veenteweg.

Er is hulp aanwezig.

S.v.p. het papier goed verpakken. Alleen papier, geen plastic of kistjes e.d.

De opbrengst is bestemd voor kerkrentmeesterlijk beheer. 

Data van 2017:

22 februari 30 augustus
29 maart 27 september
19 april 25 oktober
31 mei 29 november
28 juni 27 december
26 juli  
Altijd op woensdagmiddag, tijd van 14.00 tot 18.00 uur.
U heeft het vast al gehoord: de gemeente van de Grote Kerk Epe heeft een nieuwe predikant gevonden! En die nieuwe dominee, dat ben ik dus: ds. Jelbert Versteeg.
Grote kans dat u best nieuwsgierig bent wie deze Jelbert Versteeg dan is die naar Epe komt - en daarom wil ik me, voordat we in de loop van januari in Epe arriveren, graag al even ‘op papier’ voorstellen. Dan heeft u alvast een indruk.
 
Ik ben 39 jaar oud en woon nu nog met mijn vrouw Eva (38), dochter Willemien (11) en zoon Anne (9) in Zuid-Beijerland. Dat is een dorp van zo’n 3500 inwoners in de Hoeksche Waard, onder Rotterdam. Hier ben ik in februari 2007 na mijn theologiestudie in Kampen begonnen als dominee van de Protestantse Gemeente Zuid-Beijerland. Daar zijn we straks dus vrijwel op de kop af tien jaar geweest. Tien jaar waarin we heel wat hebben beleefd, het nodige is veranderd, de kinderen een stuk groter zijn geworden en ik ook veel heb geleerd.

Met het oog op de toekomst en mede gezien de leeftijd van de kinderen, was het best een mooi moment waarop Epe nu op ons pad kwam. Maar de doorslag gaf dat, naarmate het contact met de beroepingscommissie vorderde, van beide kanten steeds meer het vertrouwen groeide dat we bij elkaar passen. Ik zie in de Grote Kerk een open en ruimdenkende kerk die - letterlijk en figuurlijk - midden in de samenleving wil staan. Daarachter schuilt een opvatting van het evangelie die ik herken. En het sluit dan ook aan bij hoe ik zelf dominee wil zijn, want ik vind het leuk en belangrijk om ook contact te hebben met mensen aan de rand van of buiten de kerk.
Dat laatste was bijvoorbeeld één van de redenen dat ik de laatste jaren weer ben gaan voetballen, bij de plaatselijke 4e klasser ZBVH. Zo kent men mij in deze contreien wel als ‘de voetballende dominee’! Maar gezien mijn voor voetbal inmiddels toch gevorderde leeftijd, weet ik nog niet of ik mijn voetbalcarrière ook in Epe nog een vervolg kan geven... Dat zullen we nog wel zien. Eerst maar eens ‘landen’ in Epe. Daar kijken we naar uit, en we hopen snel onze plek te vinden in het dorp en binnen de gemeente van de Grote Kerk. Na deze eerste schriftelijke indruk zullen we dan ook in levenden lijve kunnen kennismaken. Tot dan!

Een hartelijke groet, ds. Jelbert Versteeg
Jeugddorp De Glind van de Rudolphstichting
1
"Wie in de maatschappij buiten de boot valt, heeft behoefte aan een plek in een gezonde, sociale gemeenschap, die hem welkom heet en accepteert. En als zo'n gemeenschap nog niet bestaat, dan moet je hem zelf creëren”. Vanuit deze gedachte kocht dominee R.J.W. Rudolph in 1911 landbouwgrond waarop boeren zich konden vestigen, op voorwaarde dat zij enkele jongeren in hun gezin en bedrijf opnamen. Zo legde hij de basis voor Jeugddorp De Glind (gemeente Barneveld).
Al in 1914 werden de eerste kinderen in het dorp opgenomen. Sinds die tijd is het dorp zich blijven ontwikkelen en is het flink gegroeid, maar de basis is nog altijd hetzelfde; een veilige plek bieden voor uithuisgeplaatste kinderen en jongeren. Sommige kinderen worden al op jonge leeftijd geconfronteerd met verwaarlozing, een handicap, ouders die verslaafd of moeite hebben met opvoeden. Waren het vroeger boerengezinnen die jongeren opvingen, tegenwoordig worden deze kinderen geplaatst in gezinshuizen. De ouders in een gezinshuis zijn goed opgeleide bevlogen hulpverleners. Ze zien dit werk, echt als hun opdracht. Een gezinshuis lijkt op een gewoon gezin. Ouders nemen de uit huis geplaatste kinderen voor korte of lange tijd op in hun eigen gezin. Zij bieden hun structuur en veiligheid en zijn 24 uur per dag beschikbaar. Een jongere die in een gezinshuis heeft gewoond, zegt daarover: “Het was een familie en een familie was precies wat ik nodig had. Gewoon een gezinsleven. De Rudolphstichting heeft 25 professionele gezinshuizen waar ruim honderd kinderen een plek vinden. De Rudolphstichting is eigenaar van de grond en gebouwen in het dorp. Het onroerend goed wordt vooral verhuurd aan jeugdzorgorganisaties en ingezet als gezinshuis. Verder dragen ze bij aan voorzieningen als het zwembad, de kinderboerderij, het dorpscentrum en de voetbalclub. Zodat het een fijn dorp is om in te wonen. Ze werken met een klein professioneel team en met zo laag mogelijke kosten. De financiële steun die de Rudolphstichting krijgt van PKN kerken en particuliere donateurs komt geheel ten goede aan de uithuisgeplaatste kinderen in het jeugddorp.
ZWO 2016 2017 2
Jaarlijks, op de zaterdag voor Pinksteren, wordt er rond de kerk de Pleinmarkt gehouden.   

Het hele jaar door verzamelt de Pleinmarkt Commissie allerhande goederen, die op de Pleinmarktdag verkocht worden. 
De Stichting Pleinmarkt Commissie stelt vast voor welk doel de opbrengst bestemd zal worden. Vaak wordt de opbrengst ingezet voor financiële ondersteuning van werkzaamheden aan de Grote Kerk.

OPROEP:
Beste mensen,we hebben al een mooie inzameling gehad maar er kan nog veel meer bij.
Op iedere laatste zaterdag van de maand kunt u uw spullen kwijt.
Tussen 9.00 en 11.00 uur kunt u alles wat nog bruikbaar is brengen bij Villa Vijvervreugd in Epe (Beekstraat 1).
De spullen graag schoon aanleveren. Grote meubelen of witgoed en computers zijn niet welkom.

Ook mag u voor de ZWO gereedschap brengen. (zie Acties ZWO-project)

Mocht u geen vervoer hebben,dan kunt u op de inzameldag bellen tussen 9.00 en 10.30 uur.
Telefoon: 06 - 1243417

DATA 2017

28 januari inzamelen

25 februari inzamelen

25 maart inzamelen

29 april inzamelen

27 mei inzamelen

3 juni van 9:00 tot 16:00 uur PLEINMARKT!!!!!!!
Pleinmarkt

De ZWO-commissie heeft de volgende activiteiten gepland of al in gang gezet.
- september: fruit plukken
- september: oliebollenverkoop tijdens de culturele markt bij de Grote Kerk
- november: speculaas en appeltaart actie
- december: kerstkraam bij de Grote Kerk tijdens inloopconcerten rondom Kerst
- april: gereedschapsmarkt bij de Goede Herderkerk
- mei: plantenmarkt bij de Regenboogkerk

Daarnaast wordt er vijf keer per jaar in de kerken gecollecteerd voor de ZWO.