Expositie ‘Tussen Zoeken en Vinden’ in de Grote Kerk in Epe.

Open op di- vr, 13.30 - 16.00 uur.
Toegang gratis.

Het thema ‘Tussen Zoeken en Vinden’ sluit goed aan bij het werk van kunstenaars Wiebe van Dingen en Roel Ottow. Beiden werken met ‘vondsten’; Wiebe meestal met vondsten in de natuur en Roel meestal met ‘ideeën'.


                                                                                                                           


Wiebe van Dingen
Regelmatig is Wiebe te vinden in de natuur. Soms in de beslotenheid van de Veluwse bossen en op andere momenten in de ruimte van het wijdse landschap daarbuiten. Juist in dat ontspannen zoeken naar het onbekende ligt de verrassing om het materiaal te vinden waarmee hij zijn beelden maakt. Wonden in takken veranderen tot mensfiguren, sprekende karakters met een eigen verstaanbare taal. Inspiratie opent ogen en het juiste woord op het goede moment gesproken geeft licht op het pad van reizigers en pelgrims. Een soort heilige onrust geeft intrinsieke motivatie.

Wiebe van Dingen is getrouwd met Maaike en samen hebben ze vier kinderen. 20 jaar heeft hij gewerkt als kunstdocent in het voortgezet onderwijs, 25 jaar als edelsmid en momenteel schrijft aan z’n boek. Bij een bezoek aan het Rijksmuseum jaren geleden werd hij gewezen op de gebedsnoot, een kostbaar reisaltaar afkomstig uit de eerste christengemeenschap. Dat leidde tot een bijzonder creatief proces van inmiddels meer dan 40 jaar. Er is een gevarieerd aanbod van gebedsnoten aanwezig op deze expositie.

Roel Ottow
In het dagelijks leven is Roel Ottow kunstenaar/ontwerper/illustrator; mooie dingen maken en dingen mooi maken is zijn passie, met als adagium ‘niet zeuren, maar kleuren’.
In het werk zelf gaat het wel om denken en ideeën en vondsten. Het pakkend verbeelden van gedachten kan niet zonder Inspiratie. Hij heeft omslagen en illustraties gemaakt voor diverse (kinder)boeken en door de zoektocht in diverse technieken en stijlen blijft er voor hemzelf steeds iets te ontdekken.
Na de academie in Arnhem en tweemaal bij een ontwerpstudio gewerkt te hebben heeft hij nu al jaren geleden de stap gemaakt naar zelfstandige. Tussendoor heeft hij samen met zijn vrouw Alice 3 jaar voor Wycliffe Bijbelvertalers in Kenia gewerkt (Alice als taalkundige en Roel als ontwerper/illustrator). Op de expositie is vrij werk te zien, maar ook de grote Bijbelbalk en werk uit o.a. drie Kinderbijbels die hij heeft geïllustreerd. Roel is aangesloten bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) en is betrokken bij Stichting Ateliers Apeldoorn en Platform Kerk en Kunst.

Op de websites van de kunstenaars is vanzelfsprekend veel meer te zien en lezen.
Voor Wiebe van Dingen: www.wiebevandingen.com en voor Roel Ottow: www.ottow.nl.
Regelmatig zal Wiebe aanwezig zijn in de kerk om toelichting te geven bij de geëxposeerde werken.