14 februari: Zingen uit het Nieuwe Liedboek

14 februari: Zingen uit het Nieuwe Liedboek

Woensdag 14 februari: aanvang 19.30 uurStaat Herman Koopmans weer klaar in de Grote Kerk van Epe om onbekende liederen uit het nieuwe Liedboek aan te leren.Ane Mulder begeleidt het zingen op het Meere-orgel. lees meer:

Verdiepingskring ‘Een Nieuw Christendom. Tien vragen die het geloof veranderen’

Verdiepingskring ‘Een Nieuw Christendom. Tien vragen die het geloof veranderen’

“Sommigen zien het christendom als een oude vrouw die haar beste tijd heeft gehad en dichter bij het verpleeghuis staat dan het kraambed. Maar ik zie het anders. Ik herinner me hoe Sara en Elizabeth lees meer:

Nieuwe foto's

Nieuwe foto's

Klik in menubalk op 'Fotoalbum'    Hier zijn nieuwe foto's te bekijken. lees meer:

 • 14 februari: Zingen uit het Nieuwe Liedboek

  14 februari: Zingen uit het Nieuwe Liedboek

  Woensdag 14 februari: aanvang 19.30 uurStaat Herman Koopmans weer klaar in de Grote Kerk van Epe...

 • Verdiepingskring ‘Een Nieuw Christendom. Tien vragen die het geloof veranderen’

  Verdiepingskring ‘Een Nieuw Christendom. Tien vragen die het geloof veranderen’

  “Sommigen zien het christendom als een oude vrouw die haar beste tijd heeft gehad en dichter bij...

 • Nieuwe foto's

  Nieuwe foto's

  Klik in menubalk op 'Fotoalbum'    Hier zijn nieuwe foto's te bekijken.

“Sommigen zien het christendom als een oude vrouw die haar beste tijd heeft gehad en dichter bij het verpleeghuis staat dan het kraambed. Maar ik zie het anders. Ik herinner me hoe Sara en Elizabeth de biologische klok in de war stuurden en een kind kregen terwijl iedereen dacht dat het daarvoor te laat was. Ik geloof dat het christendom [...] in zeker zin in elke nieuwe generatie opnieuw geboren moet worden.”

Een citaat van Brian D. McLaren uit het boek ‘Een nieuw christendom. Tien vragen die het geloof veranderen.’ Hierin stelt hij vragen bij wat velen kennen als de klassieke invulling van het christelijk geloof. Want klopt die invulling eigenlijk wel? Zijn er andere benaderingen mogelijk om het christendom op andere wijze te verstaan? Misschien wel manieren die de Bijbel en de boodschap van Jezus meer recht doen? En ook meer recht doen aan de wetenschap en mensbeeld van deze tijd?

Een Nieuw Christendom. Tien vragen die het geloof veranderen

Brian McLaren is een Amerikaanse progressieve christelijke schrijver, van wie één van zijn bekendste boeken nu eindelijk ook in het Nederlands is vertaald. Dat zegt wel iets, want dat gebeurt niet zo snel. En ik ben daar ook heel blij mee, want voor mij is McLaren een broodnodige en inspirerende schrijver die oprecht zoekt en wegen wijst hoe daar te komen: bij een nieuw soort christendom (dat geen slap aftreksel is van een verondersteld orthodox christendom, ook niet verdund met veel water bij de wijn, maar juist een hervonden, wezenlijk christendom dat werkelijk voedend en inspirerend is voor de kerk, christenen en zoekers en zelfs ‘de wereld’ van deze tijd.)

Voor sommigen is McLaren controversieel, maar het lijkt mij juist de moeite waard om aan de hand van dit boek met een groep mensen daarover in gesprek te gaan. Voor wie zich afvraagt wat het christelijk geloof (nog) te bieden heeft en niet bang is voor nieuwe gezichtspunten, heeft dit boek van McLaren veel te bieden. Het is dan ook best een fors boek, maar McLaren schrijft toegankelijk en begrijpelijk. En elk hoofdstuk biedt genoeg om het boek in stapjes te lezen en te bespreken.

Wie nieuwsgierig is en zich daar wel in wil verdiepen, nodig ik van harte uit om zich bij mij te melden. Er is al een groepje, maar hoe meer zielen... Wellicht komen we samen op een tijdstip overdag.

Graag hoor ik van (jo)u!
Dat kan op verschillende manieren: telefoon 0578-623375 | mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.| of via Facebook of Messenger

PS. Het boek kost € 19,95. Bestelgegevens: Brian D. McLaren, Een nieuw christendom. Tien vragen die het geloof veranderen. ISBN 97890 5804 112 8